Snart mot Manchester

Snabb sammanfattning av vistelsen i Skottland, dag for dag sedan vi anlande sent i Onsdags.

Onsdag: Vi lamnar Manchester vid femtiden, glada och forvantansfulla. Vi kliver av bussen i Glasgow vid klockan tio, i semesterns tecken oppnar jag och Magnus varsin ol. Tio minuter senare vill tva poliser botfalla oss med £500, vi lyckas ta oss ur situationen med motiveringen att vi bara ar dumma svenskar pa semester. Halv elva anlander vi hos Collin, en tjock, glad och full vandrarhemsagare som vill ha mer pengar an vad hemsidan antytt, men kompenserar det med att bjuda pa ett glas rom. Jag och Magnus gar ut pa The Firewater, ett helt ok stalle. Somnar i rummet som vi delar med en konstig polack.

Torsdag: Vi drar oss upp tidigt, ater engelsk frukost och gar sedan ut for att utforska staden. Vi besoker Necropolis, en makaber "statsdel" tilldelad de doda. St. Mungos Cathedral far ocksa ett besok, mycket fint. Middag pa Friday's. Pa kvallen satter vi oss aterigen inne hos Collin, den har gangen har han med sig sin van Angus. Jag har ett av mitt livs mest klartsynta musiksamtal med Angus, mannen ar pa tok for begavad for att hanga med Collin. Vi gar ut pa The Garage, ett helt ok stalle dar det sas att olen skulle kosta en pund, problemet var bnara att olenglasen var kaffekoppsstora.

Fredag: Upp vid tio, avgang till Glasgow science center, ett mer pakostat Teknikens Hus. Ser Imax, blir illamaende, de andra gillade det dock. Lugn dag, pa kvallen gar vi pa bio och ser "burn after reading", mycket bra svart humor. Kvallen avslutas med Collin och Angus. Angus fastslar att Martin skulle bli en bra larare, "but a fucking excellent doctor".

Lordag: Avfard tidigt mot Edinburgh, framme vid tio. Forsoker hitta ett vandrarhem, allt ar svindyrt, hittar tillslut ett dar £14/natten galler, det bedoms vara en lamplig summa. Gar ut och kollar pa staden, besoker Royal Mile, en katedral och "the world's end". Ater middag pa ett bra studentstalle som erbjuder halva priset till backpackande studenter(?!). Pa kvallen ringer Collin till Magnus och sager att han saknar oss, vi borjar inse att vi har att gora med en mycket speciell man - Magnus overvager att byta nummer.

Sondag: Bestiger ett berg, soker bra fototillfallen och drar oss tidigt tillbaka till vandrarhemmet.

Kommentarer
Postat av: Rölin

Lägg till en länk till min blogg så lägger jag till en till dig.

2008-11-24 @ 23:21:01
URL: http://rolin.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0